Îmbunătățirea unei vile eduardiene cu soare și ventilație

Înăuntru | Arhitect Ben Callery | Lean-2 | Fotografie de Jack Lovel

În timp ce poate fi mai eficient pentru demolare și reconstrucție, de multe ori există o valoare mai mare în păstrarea și renovarea. Pentru proprietarii acestei vile eduardiene, această valoare stă în amintirile familiei făcute în casă, beneficiile pentru mediu și contribuția la peisajul stradal al patrimoniului. Ei au angajat Ben Callery Architects să îmbunătățească casa, care avea un bazin existent. Și, în timp ce mulți arhitecți s-ar putea îndepărta de aplecarea, Ben s-a dublat de tipologia clasică australiană cu un al doilea.

O familie de patru copii cu doi copii mici și un Jack Russell Terrier. După ce locuiau în casă înainte de renovare, experimentaseră binele și răul și știau unde trebuie să se îmbunătățească.

O casă eduardiană frontală dublă în Northcote, Melbourne, cu trei dormitoare și o baie mică, cameră de familie și un lejer cu bucătărie și masă.

Proiectul a durat doi ani de la angajare până la finalizare în noiembrie 2017. Acesta a inclus un proces de proiectare de șase luni și nouă luni de construcție.

Vizualizați galeria Închideți-vă în această casă din Melbourne, cu două clasice clasice australiene

Familia acestei vile avea nevoie de mai mult spațiu pentru ca copiii lor mici să crească și își doreau o casă flexibilă care să se poată adapta nevoilor în schimbare și să găzduiască oaspeții peste noapte. Au căutat spații care să faciliteze conexiuni mai puternice între ele și cu aerul exterior, astfel încât soarele și briza să poată oferi confort natural și să contribuie la reducerea amprentei lor asupra mediului.

„Nu a fost listat patrimoniul și ar fi putut fi mai eficient din punct de vedere al demolării, dar motivele de reținere și renovare au fost numeroase”, explică Ben. „Emoțional, a avut o valoare semnificativă pentru familia care și-a adus acasă nou-născuții. Din punct de vedere al mediului, a redus energia încorporată și depozitul de deșeuri care ar rezulta din demolări și reconstrucții. Cultural, contribuie la un peisaj stradal intact într-o suburbie în care un teren al oamenilor cu idei similare aleg să păstreze și să restaureze. "

Construite la începutul secolului al XX-lea, vilele eduardiene nu au fost concepute pentru dimensiune sau statut, ci mai degrabă soare și ventilație, cu frumusețe în simplitate. În consecință, mulți au aplicat partea din spate pentru a permite mai mult spațiu.

„Cu toții cunoaștem clasicul australian înclinat: trei pereți și un acoperiș cu o singură groapă care se află la o clădire existentă. Adesea vin în două sau trei fire și devin din ce în ce mai mici, ca un rând de păpuși babushka ”, spune Ben. „Dar, în ciuda scării modeste a acestora și a spațiilor strânse, au pozitive care merită reinterpretate. Învelișul exterior devine căptușeala interioară, iar ferestrele exterioare devin interiorizate pentru a crea vederi și conexiuni interesante. Spațiile compacte, cu tavane joase sunt confortabile și intime, iar acoperișul înclinat reduce supraviețuirea. "

Ben a conceput un al doilea, mai mare, drept apendice la primul, creând o bucătărie, zonă de luat masa și living. O curte interioară navighează orientarea provocatoare (de la nord la față, la sud la spate), ceea ce permite mai multă lumină solară și ventilație, respectând etosul vilei inițiale eduardiene.

„Înclinația pentru a adopta acoperișul clasic cu un singur pas, ci mai degrabă decât a-l fixa sub vârful existent, așa cum se întâmplă de obicei, se proiectează ridicat pentru a crea o fereastră clară pentru a aduce soarele în noul spațiu deschis, ” Ben spune.

Adăugarea este poziționată pe tot site-ul pentru a forma o curte compactă orientată spre nord-vest, iar ferestrele aliniate permit familiei să privească prin curte, din spatele casei, în față și invers. „Acest lucru reproduce acel sentiment al vederilor prin camerele care sunt tipice celor slabi, dar satisface nevoia de interacțiune pasivă și supraveghere, nefiind neapărat în aceeași cameră”, spune Ben. O copertină funcțională în curte oferă umbră după cum este necesar, iar ușile de sticlă deschise spre curte, o altă zonă de joacă pentru copii. Acoperișul înalt de 4 metri de pe partea de nord coboară la 2, 7 metri, astfel încât nu umbresc grădina, iar căprițele se extind pentru a sprijini streașina de sud.

În interiorul lean-tos alăturat, bucătăria este în colț cu zona de zi în față, și masa în lateral. Nordul și vestul filtrează soarele din interior, la fel ca și aerul proaspăt prin ventilație încrucișată. „Simțul spațiului și al luminii este cu mult mai mare decât amprenta sa modestă și, deoarece compactul său, a fost rentabil pentru a construi, este mai ieftin de rulat și consumă mai puține materiale”, spune Ben.

Vila originală, materialele sunt modeste, robuste și naturale, cu podele din beton, plafon din placaj, rame pentru ferestre din lemn, căpriori expuse și pavele din cărămidă (reciclate din fostul spațiu exterior). „Toți fac parte din aspectul vernacular al celor slabi, dar reuniți într-un mod rafinat pentru a-i scoate de la o construcție internă simplă”, explică Ben. Adăugarea existentă și nouă sunt acoperite cu placaj din placaj pictat negru, diferențându-l clar de planșele albe ale casei originale.

„Curtea este cheia designului. Aduce soare cald în camerele de zi, ajută la crearea ventilației încrucișate și este un alt spațiu pe care familia îl poate ocupa. Este o cameră în aer liber, iar copertina retractabilă cu brațul rabatabil îi permite să fie închisă practic la nevoie. De asemenea, facilitează vizualizarea între camere, ceea ce permite membrilor familiei să rămână conectați între ei. Suntem foarte fericiți că am reușit să facem o casă în care o familie să poată fi fericită și conectată între ele și cu mediul lor natural. ”” - Ben Callery, directorul Ben Callery Architects.

„Păstrarea casei existente nu a economisit neapărat bani, dar au existat o mulțime de motive întemeiate pentru a o păstra: ecologic, emoțional și contribuția acesteia la peisajul stradal. Păstrarea părții vechi a casei subliniază, de asemenea, senzația luminoasă și aerisită a noii adăugări. ”- Ben Callery, directorul Ben Callery Architects.

Ben Callery Architects
bencallery.com.au

Legate de:
Cu această renovare, Archiblox a creat o re-proiectare a stilului de viață pentru o familie din orașul interior
Acest apartament din anii 1960 a fost renovat cu arhitectură de inspirație japoneză
The Block: Dea și cel mai recent proiect de renovare a casei din Darren și Victoria din Sorrento

Tag-Uri:  Baie & spălătorie Bucătărie dormitoare 

Articole Interesante

add