Dacă arhitectura profită la maxim de acest bloc triunghiular în formă ciudată

Înăuntru | Curtea Leonie | IF Arhitectură

Această casă familială confortabilă cu trei dormitoare a fost construită la sfârșitul anilor '60 într-o curte intimă din suburbia de pe malul frunzei Melbourne din Brighton. Așezată pe un bloc oarecum neregulat, casa a prezentat forme și unghiuri neobișnuite pentru ca Iva Foschia din Arhitectura IF să navigheze.

Cine locuiește aici: fostul stilist interior Jo Emery și soțul ei, cu cele două fiice în creștere și câinele și pisica lor

Stilul casei: „Colorat, are o mulțime de lucrări de artă frumoase și nu se teme de culoare, chiar și în alegerile pentru mobilă, Jo a fost destul de îndrăzneț cu nuanțe și nuanțe, dar și tactilitate și textură, așa că combinația senzorială este doar magie. Locuința este foarte caldă, luminoasă și distractivă, cu siguranță nu este minimalistă, este foarte plină de viață, foarte prietenoasă și abordabilă ”, spune Iva Foschia, fondatorul IF Architecture.

Cronologie: Împreună, proiectul de la concept până la predare a durat aproximativ 12 luni. Dacă arhitectura a fost comandată în 2014, iar renovarea a fost finalizată până în 2015.

Visează-l

Familia Emery locuia deja la proprietate de câțiva ani, iar Jo Emery, în special, era cu ochii deschiși și foarte curioși cu privire la ce forme alternative ar putea avea structura existentă și interiorul pentru familia ei în creștere și nevoile lor în schimbare.

„Nu a fost un bloc mare, deci a fost limitat în opțiuni, dar a însemnat, de asemenea, că trebuie să fim destul de creativi și îndrăzneți cu conceptele și soluțiile”, spune arhitectul și designerul Iva Foschia (fondatorul IF Architecture). „Scurtul a fost despre construirea spațiului pe care îl aveau. Nu exista spațiu pentru extensii, așa că conceptul și etapa de planificare a fost foarte concentrată pe Emry's ca o familie în creștere cu copii independenți și cerințele lor de a avea spații pentru unire, dar și refugiu și timp singur, așa că nu se simțeau la fel de deși trăiau unul peste altul. "

Proiectați-l

Având în vedere natura site-ului și lipsa de spațiu în cadrul construcției existente, abordarea proiectării trebuia să se bazeze pe „mai puțin să faci mai mult”, spune Iva.

Aici, IF a fost inteligent în utilizarea lor de tâmplărie polivalentă în întreaga perioadă, unde tâmplăria a creat spații definite cu uși glisante, permițând unui spațiu mare care ar putea fi, de asemenea, închis pentru a face două spații mai mici. Iva explică: „Funcționalitatea a fost principalul obiectiv, dar această funcționalitate trebuia să fie foarte intuitivă și ușor de utilizat - nimic prea supărat și prea complicat. Am folosit aceste dispozitive de tâmplărie polivalentă pentru a ne asigura că casa se poate extinde și contracta dintr-un capriciu, în limitele blocului. ”

Reelaborarea planului etajului a avut ca scop crearea de spații mai deschise, o injecție suplimentară de lumină naturală și o conexiune sporită cu grădina. Noul design prezintă o amenajare spațială mai integrată, mai degrabă decât o serie de camere separate.

„În zona de mese / studiu casual, plăcile de căptușire din lemn vopsite în alb se conectează cu gresia geometrică cu pardoseală cu model de herringbone”, spune Iva. „Spre deosebire de scaunele, depozitarea și rafturile din stejar american, colecția eclectică a familiei de piese de uz casnic. Mobilierul de zi din Jardan, elegant, asociat cu perne pastelate și un set preferat de imprimeuri formează un spațiu confortabil de retragere. "

Inima oricărei locuințe, bucătăria, a fost lărgită pentru a se adapta dragostei familiei de a se distra, pentru a se conecta mai bine cu zona de luat masa și pentru a crea un hub natural unde pregătirea și conversația alimentelor coexistă fericit. Gresiele de perete aranjate individual cu modele deosebite au fost alese pentru a se potrivi cu câteva obiecte de preț apreciate. Rafturile din lemn și sticlă încadrează vederea grădinii și găzduiesc ghivece și plantatoare fără a compromite spațiul de lucru.

Baia are gresie în relief cu textură moale, cu o chituire albastră contrastantă, adăugând individualitate și detalii subtile. O baie somptuoasă sculptată se mândrește cu gresie generoasă de podea. Tranziția perfectă între bucătărie, zonă de luat masa și living subliniază stilul casual al noului spațiu. Rezultatul final reunește toate elementele care creează o experiență de viață primitoare, personală și plăcută. „O revizuire totală pentru un buget modest”, spune Iva.

Cu toate acestea, Leonie Court a fost o misiune provocatoare pentru orice arhitect, unde site-ul cu formă neregulată însemna că Iva și echipa ei trebuiau să dezvolte soluții creative la problemele de poziționare și acces.

„Site-ul a fost destul de greu, pentru că era triunghiular, astfel încât designul trebuia să fie foarte mult până la milimetru și foarte inteligent în modul în care foloseam fiecare centimetru de spațiu”, explică Iva. „A profita la maximum de spațiile care erau mai mult pe partea mică a fost dificil - rufele și baia, în special, erau cu siguranță pe partea mai mică, așa că a trebuit să creăm oportunități pentru ca aceste spații să pară cât mai mari.”

Unul dintre modurile în care IF a funcționat în jurul formei provocatoare a site-ului a fost proiectarea interiorului în jurul unei curti interne, care printr-o serie de uși glisante unite cu mai multe scopuri, poate fi accesată din diferite capete opuse ale site-ului. Acest lucru a oferit, de asemenea, o conexiune vizuală mai mare cu locuința, menținând în același timp confidențialitate. Iva remarcă: „Asta însemna că am putea fi destul de deștepți cu amenajarea peisagistică pentru a putea împărți bucăți ciudate de terenuri rămase pe șantier, pentru a aduce exteriorul și invers.”

Cele mai bune părți: „Este frumos să știu că Jo și familia ei folosesc spațiul așa cum a fost destinat - pentru mine, acesta este un design bun; când spațiul se dovedește exact așa cum și-a imaginat utilizatorul și a avut nevoie să fie. De exemplu, Leonie Court dispune de un scaun cu bancă, cu depozitare internă și rafturi pentru bibliotecă (un salvator de spațiu elegant care combină spațiu de depozitare și locuri) care se deschide în curtea interioară. De atunci Emery-ul s-a întors la mine și mi-a comentat cât de mult folosesc aceștia din acel spațiu special, unde fiicele ei studiază frecvent, soțul ei citește hârtia din weekend și Jo însă folosește zilnic pentru depozitare. ”- Arhitect, Iva Foschia, IF Arhitectură.

„Îmi place atingerea ușoară a lui Iva și stilul ei foarte sofisticat dar abordabil.” - Proprietar, Jo Emery.

Lecțiile învățate: „Am avut unele probleme cu unii dintre subcontractori în mod parțial prin proiect. Ceea ce am învățat este că, dacă lucrați la un buget restrâns, există întotdeauna locuri în care să găsiți soluții mai ieftine, mai de jos, dar să fiți deștepți în a vă investi bani în locurile potrivite, cum ar fi părți ale proiectului care sunt integrante pentru funcționalitatea site-ului. Acestea fiind spuse, acest mic sughiț, din fericire, nu a adus experiența pentru minunatii mei clienți minunați ”, spune Iva.

IF Arhitectură
ifarchitecture.com.au

Tag-Uri:  decorare Tururi acasa În aer liber și grădinărit 

Articole Interesante

add